Дволика Кужель

«Страшний» Яценюк

Будучи заступником глави партії Сергія Тигіпка «Сильна Україна», Олександра Кужель публічно стверджувала, що партію «Фронт змін» Арсенія Яценюка «купив» Рінат Ахметов. До речі, сам Ахметов не спростував заяву Кужель.

«Чому я так впевнена? Тому що я знаю, скільки коштує утримання партії», – зазначила
Кужель, пояснивши, що в середньому фінансування тільки центрального офісу середньої партії не під час виборів коштує десь 200-300 тисяч доларів в місяць.

«Якщо пан Яценюк покаже мені, що з власних доходів, відповідно до власної
декларації він може витрачати такі гроші на партію, якщо пан Яценюк
покаже, що він фінансує партію на власні кошти, то я вибачусь», – заявила
Кужель.

На запитання, чи є у неї якісь докази, що саме Ахметов фінансує «Фронт змін», Кужель заявила: «Я не повинна нічого доводити. Ви побачите списки і побачите політику».

Кужель додала, що це – питання Ахметова, але вона б нічого не вкладала особисто в Яценюка. «Якщо б мене запитали, і в мене питали олігархи… Я вкладала б у таких людей, як Гриценко, Порошенко, той же Кличко. Вони більш перспективні для України» – вважає Кужель.

Пізніше Кужель заявила, що ні за що не голосуватиме за Партію регіонів, Яценюка, «Свободу». «На сьогоднішній момент мені, як і мільйонам українців, просто нема за кого голосувати. І це дуже страшно… Не тому, що я Яценюка не люблю, все глибше, складніше. Людина ж складається з вчинків і дій, не зі слів. Візьміть його вчинки, як він поводився на посаді голови Верховної Ради. Не полінуйтеся, гляньте стенограми. Проаналізуйте слова, з якими він звертався до залу. І це ще хлопець не отримав повної влади».

Коли Кужель спитали, чи думає вона, що Яценюк буде новим Ющенко, вона відповіла: «Ні, що ви, вони абсолютно різні. Я думаю, Яценюк набагато страшніший».

«Тимошенко – самка богомола, Янукович і Лазаренко в порівнянні з нею – пташенята»

У 2005 році Кужель «викривала» секрети піару Юлії Тимошенко: «Юлія Володимирівна працює з дуже сильними політтехнологами. Вони формують повністю її зовнішній вигляд. Багато хто не може зрозуміти, чому Юлія Володимирівна так одягається, а насправді технологи формують образ Білосніжки, красуні і чудовиська. Манера підняти очі, манера опустити очі, манера повернути голову – все розписано до найменших деталей».

Також вона критикувала діяльність на чолі уряду свого нинішнього лідера: «Юлія Володимирівна більше схожа на самку богомола, ніж на дівчинку для биття. Якщо подивитися виконання бюджету першого кварталу, то Лазаренко з Януковичем – це пташенята поруч з нею. Вона грає свою гру, і Ющенко розуміє це».

Сподівання на Януковича та Тигіпка, добрі спогади про Кучму

Деякий час Кужель відверто агітувала за Януковича. Вона казала: «Я сподіваюся, що Янукович дуже буде зацікавлений в наведенні порядку в країні, щоб залишити про себе добру пам’ять».

Своє завдання на посаді заступника голови партії «Сильна Україна» Кужель вбачала в тому, щоб «роз’яснювати людям, чому подається неправдива інформація про роботу Сергія Тігіпка, чому з нього намагаються зробити винуватого». Публічні роз’яснення були такими: «Ви пам’ятаєте, як мордували Кучму? А сьогодні дуже багато підприємців згадують, що вони стали на ноги саме при ньому, і працювалося їм непогано. Час – найголовніший суддя, він все розсудить. Але Тігіпко нецікаво просто повернутися в політику і відсиджуватися там. Без змін, які він пропонує, Україна не має майбутнього».

Подібні мантри Кужель повторювала до листопада 2011 року, а потім покинула Тигіпка, пояснивши своє рішення в інтерв’ю під красномовною назвою «Я більше жодному виродкові служити не буду».

Чи можна після всього цього розраховувати на її щирість, порядність, на те, що вона не стане черговою «тушкою» влади, потрапивши до парламенту за списками опозиції?

Крістіна Гурамішвілі, 40ka.info

Просмотров страницы1,712
Запись опубликована в рубрике Лживость Кужель, Статьи. Добавьте в закладки постоянную ссылку.


Прочитайте также